Βιογραφικό

Η κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc  Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ΑΘηνών Πελαγίδου Μαρία Σοφία

 • Σπούδασε στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας  ΚΡΗΤΗΣ, στο οποίο εισήχθη το 2003 με υποτροφία και εκπόνησε πτυχιακή εργασία με θέμα: «Αλκοόλ και Ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης». Πραγματοποίησε την πρακτική της εκπαίδευση Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» όπου ήρθε σε επαφή με κλινικά περιστατικά και στο Ασκληπιείο Βούλας.

 • Το 2010 εργάστηκε στον Όμιλο Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων, όπου κατά τη διάρκεια της συνεργασίας πραγματοποίησε ομιλίες με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή, ενώ συμμετείχε ως Επιστημονικός συνεργάτης στην Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας στο project WHO, «Παχυσαρκία στα σχολεία», αλλά και στο project «Παιδειατροφή by Epode», παιδική παχυσαρκία στα δημοτικά σχολεία δήμου Περάματος.

 • Από το Φεβρουάριο του 2010 έως το Ιούνιο του 2012 εργάστηκε ως ωρομίσθια στο ΙΕΚ Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων και στο στο 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Πειραιά

 • Τον Νοέμβριο του 2012, συμμετείχε ως διαιτολόγος στο «Διαβητικό» Χωριό που έγινε στο Πειραιά

  Από το 2012-2013 συμμετείχε ως διαιτολόγος στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, όπου ανέλαβε τα διατροφικά προγράμματα των αθλητών, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Την ίδια περίοδο συνεργάστηκε με Κέντρο αισθητικής στη Νίκαια και στη Ν. Ερυθραία

 • Από το 2013 συνεργάζεται με την εταιρεία zografos diet, η οποία εξειδικεύεται σε τρόφιμα με λίγες θερμίδες και για ειδικές διατροφικές ανάγκες, καθώς τα προϊόντα της καταναλώνονται ευρέως από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη

 • Το 2014 στα πλαίσια της αποτελεσματικότερης επικοινωνίας με τους πελάτες, πραγματοποιεί την πρώτη της μετεκπαίδευση στη ψυχολογία και συγκεκριμένα στη βιωματική εκπαίδευση σε δεξιότητες ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥΣ στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών το οποίο τη βοήθησε να αναγνωρίζει τις ανάγκες και ανησυχίες του κάθε πελάτη ξεχωριστά και να αντιμετωπίζει το κάθε ραντεβού με ενσυναίσθηση και βαθύτερη κατανόηση.

 • Το 2015 δημιουργεί την επαγγελματική της  ιστοσελίδα www.sofidiet.gr και  ανοίγει το γραφείο της στη περιοχή της Νίκαιας ,στο σημείο που βρίσκεται εξυπηρετεί περιοχές όπως Πειραιάς, Κορυδαλλός, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Αγία Βαρβάρα.

 •  Από το 2016 έχει αναλάβει τη στήλη Υγεια-Διατροφή στο περιοδικό ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ

 • Από το 2016 είναι συνεργάτης της ακαδημίας καλαθοσφαίρισης του Γ.Ν.Ο. ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ.

 • Το 2016 ολοκλήρωσε την δεύτερη μετεκπαίδευση πάνω στη ψυχολογία ”ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ” μία εναλλακτική Πρόταση μείωσης του βάρους του σώματος, σε άτομα που είναι χρόνια Υπέρβαρα ή Παχύσαρκα. Η μέθοδος δίνει έμφαση σε Ψυχο-Κοινωνικούς παράγοντες που δημιουργούν και συντηρούν την παχυσαρκία, στην εικόνα του σώματος και στη χαμηλή αυτοεκτίμηση κ.α. Στόχος είναι να εκπαιδεύσει το υπέρβαρο άτομο στο πως, θα αλλάξει τη γενικότερη στάση του απέναντι στο φαγητό.

 • Από το 2017  είναι η  διαιτολόγος-ομιλήτρια στο θεσμό του Sympossio gourmet , που πραγματοποιείται στην Μ.Βρετανία.

 • Το 2021 ολοκλήρωσε  το  Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στην  Κλινική Διατροφή του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

 • Από το 2021 είναι  επιστημονικός συνεργάτης  στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της έρευνας.

 • Το γραφείο εξυπηρετεί περιοχές Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι, Πειραιά, Αιγάλεω, Πέραμα.

Συμμετέχει στα περισσότερα συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες από το 2007 και ενημερώνεται συνέχεια για τα νέα διατροφικά δεδομένα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ.: 2104958124

Κιν.: 6994745465

Email: m_spelagidou@yahoo.com

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8, ΝΙΚΑΙΑ